ΑΘΗΝΑ
02:50
|
07.05.2024
Ανακοίνωσε την αναστολή των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριγμούς στην ελληνική τουριστική αγορά προκαλεί η είδηση της αναστολής των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του ομίλου Μουζενίδη, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά διαδικασία εξυγίανσης δηλώνοντας αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του.

Η Mouzenidis Travel τονίζει ότι εξωθήθηκε σε αυτήν την απόφαση από το σφοδρό πλήγμα που υπέστη λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας πτώση του κύκλου εργασιών κατά 95%, με αποκορύφωμα τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων από τη Ρωσία, στην οποία αντιστοιχεί το 90% της δραστηριότητάς του. 

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια τακτοποίησης των υποχρεώσεών μας και πως θα απευθυνθεί σε όλους τους πιστωτές με πρόγραμμα εξόφλησης, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη και το δίκτυο του εξωτερικού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Официальное заявление туроператора «Музенидис Трэвел – Москва»В связи с распространяющейся в медиа и соцсетях…

Posted by Mouzenidis Travel on Thursday, June 17, 2021

Τονίζει, επίσης, ότι εδώ και ένα έτος βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για την ανεύρεσης λύσης, με πρώτιστο στόχο την κάλυψη των πελατών και προμηθευτών, στη βάση μέτρων που υιοθετήθηκαν και σε άλλα κράτη-μέλη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της Ε.Ε., κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, συμπληρώνοντας πάνω από 25 χρόνια στον τομέα του τουρισμού. Πρόκειται για έναν πλήρως καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στον τομέα των ταξιδίων, μέσω των τουριστικών γραφείων, της αεροπορικής, των ιδιόκτητων ξενοδοχείων. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της ιδιαίτερης ανατολικής αγοράς με σημαντικότατα μερίδια, συνδέει αεροπορικά αποκλειστικούς προορισμούς του εξωτερικού με την Ελλάδα και συνεργάζεται με 1400 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα