ΑΘΗΝΑ
12:20
|
16.04.2024
Το Κρεμλίνο προειδοποιεί το Λονδίνο πως πιθανή μελλοντική ενέργεια από την πλευρά του "θα τύχει σκληρής απάντησης στο μέλλον".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικές διπλωματικές πηγές μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian ανέφεραν πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει το επόμενο διάστημα για να διαμαρτυρηθεί την πρέσβειρα της Βρετανίας στη Μόσχα, Ντέμπορα Μπρόνερτ, μετά την παραβίαση των ρωσικών χωρικών υδάτων από το βρετανικό καταδιωκτικό πλοίο HMS Defender.

Russia summons UK envoy in response to Navalny sanctions – EURACTIV.com

“Μπορεί να κάνουμε έκκληση στην κοινή λογική όμως απαιτούμε και σεβασμό του διεθνούς δικαίου” δήλωσε αργότερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο αξιωματούχος  πρόσθεσε με νόημα πως εάν η έκκληση στην κοινή λογική δεν βοηθά τότε “μπορούμε να ρίξουμε βόμβες όχι μόνον στο μονοπάτι διαδρομής του πλοίου αλλά και στον ίδιο τον στόχο εάν οι συνάδελφοι δεν καταλαβαίνουν”.

Και κατέληξε με έντονο ύφος:

“Η ασφάλεια της χώρας μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως όταν ένα καταδιωκτικό με την ονομασία Defender (σ.σ. “Υπερασπιστής”) παραβιάζει τα θαλάσσια σύνορά μας, δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να ενθαρρύνουμε μία επιπόλαια στάση. Αυτό που έγινε είναι πολύ σοβαρό. Καταδικάζουμε τις ενέργειες της βρετανικής πλευράς”.

Ακολούθησε νεότερη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ που χαρακτήρισε το χτεσινό συμβάν με πρωταγωνιστή του σκάφος του βρετανικού βασιλικού ναυτικού “απαράδεκτη πρόκληση” κατά της Ρωσίας προειδοποιώντας πως πιθανή μελλοντική ενέργεια “θα τύχει σκληρής απάντησης στο μέλλον”.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως παρόμοιες προβοκάτσιες στο μέλλον θα θα γίνουν συστηματικά από τη μεριά της βρετανικής κυβέρνησης.

British Royal Navy ship HMS Defender arriving at the Black Sea port of Odessa

Aκολούθως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο για να αποδείξει την παραβίαση των ρωσικών εγχώριων υδάτων από το βρετανικό σκάφος.

Την Τετάρτη το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είχε διαψεύσει ότι το επίμαχο σκάφος δέχθηκε ρωσικά προειδοποιητικά πυρά τόσο από θαλάσσης, όσο και από αέρος επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του θερμού επεισοδίου, καθώς αναγκάστηκε σε υποχώρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα