ΑΘΗΝΑ
20:25
|
08.10.2024
Η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών φαίνεται πως επιτεύχθηκε με αμοιβαίους συμβιβασμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με διακομματική επιτροπή του κογκρέσου για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού βασικών υποδομών των ΗΠΑ προκειμένου να διατηρήσουν την δυναμική ισχύος έναντι ανταγωνιστών όπως είναι η Κίνα ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά από μαραθώνιες συναντήσεις με 10 Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Σας διαβεβαιώ ότι θα τηρήσω το λόγο μου και θα μείνω προσκολλημένος σε αυτά που πρότειναν. Και μου έδωσαν και εκείνοι (γερουσιαστές) το λόγο τους. Για μένα, αυτό και μόνον είναι αρκετό” είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δηλώσεις που έκανε μετά την αποψινή συνάντησή του με 10 γερουσιαστές του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε όχι μόνο σε “παραδοσιακές” υποδομές όπως τα οδικά δίκτυα και οι συγκοικωνιακοί κόμβοι αλλά και σε “ανθρώπινες υποδομές” καθώς είχε υποσχεθεί κατά το παρελθόν σημαντικές κρατικές επενδύσεις σε εκπαιδευτικό σύστημα, νηπιακούς σταθμούς, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση εργατικού δυναμικού, κ.λπ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινώσει τα στοιχεία της συμφωνίας. Ωστόσο, πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ ανέφεραν πως στο σχέδιο προβλέπονται κρατικές δαπάνες ύψους 559 δισ. δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές που θα μπορούσε να ανοίξει “αργότερα” την πόρτα σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για επιπρόσθετες σημαντικές υποδομές ύψους περίπου 4 τρισ. δολαρίων.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε νωρίτερα πως δεν είναι εφικτό ένα τέτοιο νομοσχέδιο δίχως συμφωνία διακομματικής “συμφιλίωσης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απόψε βομβάρδισε ξανά τη Δαμασκό

Βέτο Νετανιάχου σε ταξίδι-αστραπή του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ

Γαλλία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Συναγερμός στις ΗΠΑ ενόψει του ισχυρού τυφώνα Milton

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα