ΑΘΗΝΑ
19:55
|
19.04.2024
Ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β' θα είναι ο πρώτος Άραβας ηγέτης που θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ μετά την ανάληψη καθηκόντων του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μήνες μετά την αποτροπή σχεδίων πραξικοπήματος από μέλη της ιορδανικής βασιλικής οικογένειας έπειτα από “έγκαιρη” ειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα γίνει, τις επόμενες βδομάδες, ο πρώτος Άραβας ηγέτης που θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η επίσημη επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 20 Ιουλίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα συναντήσει τον πρόεδρο Μπάιντεν και ηγετικά στελέχη του κογκρέσου.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας αυτού του ταξιδιού αλλά και στο πλαίσιο συζήτησης περιφερειακών εξελίξεων (μετά την εύθραυστη εκεχειρία της 21ης Μάη στη Λωρίδα της Γάζας) είχε επισκεφθεί το Αμάν της Ιορδανίας και είχε συναντηθεί με τον Ιορδανό μονάρχη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν στην Ιορδανία σταθερά ετήσια στρατιωτική και ανθρωπιστική “βοήθεια” που το 2020 κυμάνθηκε σε 1,5 δισ. δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα