ΑΘΗΝΑ
01:50
|
30.09.2022
Την άμεση ανάκληση των απολύσεων επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης του συνόλου των εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο ΥΠΠΟΑ, ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Οι λόγοι της απόλυσης είναι ξεκάθαρα εκδικητικοί» καταγγέλλει ο ΣΕΑ σε ανακοίνωση του καθώς οι απολύσεις «αφορούν 7 από τους 35 εργαζόμενους στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, αυτούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, ορίσθηκε από την υπουργό Πολιτισμού ως εκκαθαριστής του Ταμείου ο Ευάγγελος Χουντάλας και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης» τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Αθήνα,   24/6/2021

Να ανακληθούν οι απολύσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού!
Μια πρωτοφανή και απαράδεκτη εξέλιξη με απολύσεις εργαζομένων είχαμε τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού! Συγκεκριμένα απολύθηκαν επτά (7) ΙΔΑΧ εργαζόμενοι, με πολύχρονη εργασία (προσλήψεις από το 1997 έως το 2008), από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στους συναδέλφους από τον διορισμένο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκκαθαριστή του Ταμείου, Ευάγγελο Χουντάλα, και έρχεται να επισφραγίσει μια διαδικασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τέθηκαν σε καθεστώς “αναστολής σύμβασης” μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020, αρχικά δύο και στη συνέχεια άλλοι πέντε εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια ο εκκαθαριστής έθεσε όλους τους παραπάνω εκ νέου σε καθεστώς αναστολής της εργασίας από 21-12-2020 έως και 31-8-2021, χωρίς ούτε καν να προβλεφθεί κάποια αποζημίωση για το διάστημα της αναστολής. Τώρα, με την καταγγελία της σύμβασής τους, δηλαδή την απόλυσή τους, ολοκληρώνεται μια μεθόδευση που στοχεύει στην εργασιακή και οικονομική τους εξόντωση!

Οι παραπάνω εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4598/2019, όπου προβλέφθηκε το πέρασμα της λειτουργίας του παιδικού σταθμού και της λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο ΥΠΠΟΑ και η ένταξη των εργαζομένων στις δομές του, θα έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στις προσωποπαγείς θέσεις που είχαν προβλεφθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου μάλιστα πως είχαν επιτυχώς ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες και εγκρίσεις από το ΑΣΕΠ!

Οι λόγοι της απόλυσης είναι ξεκάθαρα εκδικητικοί, καθώς οι απολύσεις αφορούν 7 από τους 35 εργαζόμενους στο Ταμείο, αυτούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες μεταξύ άλλων ορίσθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος ως εκκαθαριστής του Ταμείου και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Η απαράδεκτη, αντεργατική και εκδικητική αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, η οποία απολύει  υπαλλήλους με μακρόχρονη εργασιακή προϋπηρεσία, ανακινώντας μνήμες από το πολύ πρόσφατο παρελθόν των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.

Σοβαρές ευθύνες έχει, όμως και ο διορισμένος από αυτήν εκκαθαριστής του Ταμείου και όσοι τον καθοδηγούν, οι ίδιοι που είχαν εξαγγείλει προ διετίες πως όσοι δεν είναι “μαζί τους” στην προσπάθεια συγκάλυψης της επί χρόνια σκανδαλώδους και έκνομης διαχείρισης των υποθέσεων του Ταμείου θα απολυθούν!

Η υπόθεση αυτή εγγράφεται, άλλωστε, στην ευρύτερη προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, όχι απλώς να καθυστερήσει και να μπλοκάρει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών για τις σκανδαλώδεις διαχειριστικές υποθέσεις του Ταμείου, αλλά και να “τιμωρήσει” τους υπαλλήλους που είτε δεν συναίνεσαν στην συγκάλυψη των υποθέσεων είτε, από θέσεις ευθύνης, εργάστηκαν για την διαλεύκανσή τους.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά τις απολύσεις των συναδέλφων και απαιτούμε

–          Την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
–          Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης του συνόλου των συναδέλφων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο ΥΠΠΟΑ όπως προβλέπεται από το άρθρο 7 του ν. 4598/2019.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με εκλογές απειλεί ο Μακρόν εάν δεν περάσει το συνταξιοδοτικό

Εξελέγη η νέα επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών

Επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στο Άουσβιτς

«Ανοιχτή» η Ρωσία στην αναβίωση των επιθεωρήσεων των πυρηνικών της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα