ΑΘΗΝΑ
10:12
|
20.04.2024
Εκκληση για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού έκανε ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι επισφαλείς είναι οι ανεμβολίαστοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιο επιτακτική την ανάγκη εμβολιασμού κάνουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο euronews ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την “ινδική” μετάλλαξη του ιού. Όπως είπε:

Ασφαλείς είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι ασφαλείς και κινδυνεύουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, είπε ότι προχωρούν “με πολύ γρήγορους ρυθμούς” και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Από τη στιγμή που η Επιστήμη έχει δώσει όπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι κρίμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας και αυτή η μετάλλαξη πράγματι αποτελεί έναν κίνδυνο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, απάντησε: «

Οι εμβολιασμοί παντού στο κόσμο είναι προαιρετικοί και αυτό έχει καταστεί σαφές. Από εκεί και πέρα, εκεί που τίθενται θέματα δημόσιας Υγείας, σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, που υπάρχουν μεγάλης ηλικίας συμπολίτες μας που κινδυνεύουν από τον ιό, πρέπει οι επαγγελματίες υγείας να σέβονται, πρώτα και πάνω από όλα το λειτούργημα το οποίο επιτελούν.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για την περίπτωση που δεν χτιστεί εγκαίρως το τείχος ανοσίας και έχουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση έκανε επίκληση στον “πατριωτισμό και την αλληλεγγύη” των πολιτών καλώντας κάθε έναν “να προστατεύσει τον εαυτό του, την οικογένειά του, τις κοινωνικές, αλλά και τις επαγγελματικές του συναναστροφές, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον”.  Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

Δεν μπορούμε μόνιμα να ζούμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Δεν μπορεί μόνιμα να μην υπάρχει κοινωνική ζωή, οικονομική δραστηριότητα, να μην υπάρχει τουρισμός που είναι η βαριά μας βιομηχανία.

Πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι την προσπάθεια των συμπολιτών μας, που για πολύ-πολύ καιρό ήταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και ως επαγγελματίες δεν μπορούσαν να έχουν τα προς το ζην».

Ερωτηθείς για την στρατηγική για τον τουρισμό, είπε ότι φέτος «έχουμε ένα παραπάνω όπλο στη φαρέτρα μας, πολύ ισχυρό, που είναι τα εμβόλια. Έχουμε και τα rapid test και τα self-tests που βοηθούν τον πληθυσμό, βοηθούν τους συμπολίτες μας να ξέρουν, ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί, αν πιθανώς έχουν κολλήσει. Ο ρυθμός και ο τρόπος με τον οποίο οι συμπολίτες μας θα προσέλθουν να εμβολιαστούν, θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος εκτίμησε ότι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «είναι έτοιμο και σε εγρήγορση», για πιθανή έξαρση, επαναλαμβάνοντας πως “αυτή είναι μια νόσος δημόσιας Υγείας και εκεί δίνεται κατά κύριο λόγο η μάχη να μην εξαπλωθεί”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα