ΑΘΗΝΑ
04:11
|
12.05.2024
Τουλάχιστον 12 Γερμανοί κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από ανατίναξη αυτοκινήτου στο Μάλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 13 κυανόκρανοι της αποστολής “MINUSMA” του ΟΗΕ, εκ των οποίων οι 12 Γερμανοί, τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά που σημειώθηκε κοντά σε γερμανική περίπολο.

Εικόνα

Η επίθεση έγινε κοντά σε περιοχή πυ απέχει 140 χλμ βόρεια της πόλης Γκάο του Μάλι από έναν αυτόχειρα βομβιστή. Δεν θεωρείται τυχαίο πως εκεί κοντά σταθμεύουν τα γερμανικά στρατεύματα στο στρατόπεδο Καστόρ.

Εικόνα

Γερμανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι σχεδιάζεται αεροπορική πτήση για τη μεταφορά των τραυματιών, η υγεία των οποίων είναι σε σταθερή κατάσταση.

Θεωρείται η χειρότερη (ως σήμερα) επίθεση κατά γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτή τη χώρα της Δυτικής Αφρικής που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει διαδοχικά επιθέσεις τζιχαντιστών αλλά και αυτονομιστών.

Στην αποστολή MINUSMA του ΟΗΕ συμμετέχουν περίπου 900 Γερμανοί στρατιωτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο στρατόπεδο Καστόρ κοντά στην Γκάο, που βρίσκεται σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα