ΑΘΗΝΑ
16:31
|
19.01.2022
Πολύ πιθανόν η συμπόρευση του Τζουζέπε Κόντε με τους «πεντάστερους» να ναυαγήσει πριν ακόμη ξεκινήσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, έχει έλθει σε ανοικτή ρήξη με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ όλοι περίμεναν, τις ημέρες αυτές, την επίσημη «στέψη» του Κόντε ως νέου πολιτικού αρχηγού του κινήματος, ο Γκρίλο θέλησε να συναντήσει βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων, για να υπογραμμίσει ότι τα σχέδια του Κόντε απέχουν από την δική του προσέγγιση και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την επικράτηση της «παραδοσιακής φόρμουλας των κομμάτων του περασμένου αιώνα».

Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, μάλιστα, ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Γκρίλο, φέρεται να χρησιμοποίησε αρκετά αθυρόστομες εκφράσεις, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ενώ ο Κόντε διεμήνυσε ότι δεν είναι αχυράνθρωπος κανενός.

Κατά συνέπεια, όπως όλα δείχνουν, η συμπόρευση του Τζουζέπε Κόντε με τους «πεντάστερους» μπορεί να ναυαγήσει πριν ακόμη ξεκινήσει.

Τις ώρες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες προσπάθειες διαμεσολάβησης, αλλά αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν εξασφαλίσει ευρεία ελευθερία κινήσεων, είναι ουσιαστικά αδύνατον να δεχθεί να συνεχίσει την πολιτική αυτή πρωτοβουλία.

Το κλίμα αυτό αβεβαιότητας, είναι πιθανό να ωθήσει τουλάχιστο είκοσι βουλευτές και γερουσιαστές να εγκαταλείψουν το κόμμα, λόγω και του ότι θεωρούν πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, αν η ρήξη αυτή φτάσει στην τελευταία της πράξη, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις επί των εσωτερικών ισορροπιών της κυβέρνησης Ντράγκι, και ποια στάση θα κρατήσει ο νυν υπουργός εξωτερικών και πρώην πολιτικός αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πηγές: Domani

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τη Σάμο και τους Φούρνους θα επισκεφθεί αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Τζόνσον: Τέλος στον βασικό κορμό των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ για Rafale: Κομματική εκμετάλλευση και εθνική καπηλεία

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Βαξεβάνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα