ΑΘΗΝΑ
19:33
|
26.04.2024
"Μια απάντηση υπάρχει (στην μετάλλαξη Δέλτα) η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Μια απάντηση υπάρχει, η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην μετάλλαξη “Δέλτα” μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Υπογράμμισε ότι “όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν” και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια “συστηματική προσπάθεια να εντείνουμε τους ρυθμούς του εμβολιασμού”.

Σημείωσε επίσης πως η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

“Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευτούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα” διευκρίνισε.

“Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου ‘Δέλτα’, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν” διεμήνυσε.

“Δείτε τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας, σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που μπήκαν στα νοσοκομεία, διασωληνώθηκαν ή έχασαν την ζωή τους, δεν είχαν εμβολιαστεί” πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση κυρίως στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν

Ωστόσο, σημείωσε πως “η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ δεν μας δημιουργεί φοβερή ανησυχία, διότι αντιμετωπίζεται με πλήρη εμβολιασμό”.

Προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί

“Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα” απάντησε σιβυλλικά, ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην “παροχή” προνομίων υπέρ των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προσεγγίσει “πιο έξυπνα και δημιουργικά συμπολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα την απόφαση” να εμβολιαστούν, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει πλειοψηφία (στη Σύνοδο) για επιβολή πρόσθετων περιορισμών για την αντιμετώπιση της Δέλτα”, ξεκαθάρισε, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει “ανοίξει για τους επισκέπτες”.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εμβόλια που γίνονται δεκτά από την χώρα μας σε περιπτώσεις ξένων τουριστών, είπε: “Πράγματι η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν χώρες που δέχονται το Sputnik και άλλες που δεν το δέχονται. Καλυπτόμαστε ως Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό κανονισμό, εάν η Γερμανία είχε αντιρρήσεις θα τις έθετε κατά την οριοθέτηση του κανονισμού”.

Σε επόμενη ερώτηση, τόνισε ότι ο ίδιος καταλαβαίνει “όσους πολίτες μας εξέφρασαν έναν αρχικό προβληματισμό για το εμβόλιο”, αλλά τους κάλεσε να μελετήσουν όλα τα στοιχεία.

“Διαφωνώ κάθετα με όσους είναι ιδεολογικά αρνητές” πρόσθεσε, ενώ αναφερθείς σε όσους μπορούν να εμβολιαστούν, αλλά περιμένουν πρώτα να το κάνουν κάποιοι άλλοι, είπε: “Δεν είναι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά, θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα