ΑΘΗΝΑ
14:01
|
19.04.2024
Με μια λαμπρή εκδήλωση κορυφώθηκαν στο Στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια λαμπρή εκδήλωση κορυφώθηκαν στο Στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, τους οποίους διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αθλητικών κέντρων. 

«Με μια λαμπρή εκδήλωση, γεμάτη από αθλητισμό, εκατοντάδες μικρά παιδιά και λάμψη Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, κορυφώσαμε χτες βράδυ, στο Στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο, τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, τους οποίους διοργάνωσε επί τριήμερο το Υφυπουργείο με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αθλητικών μας κέντρων. 

Έπειτα από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε ΟΑΚΑ (Τετάρτη πρωί), ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά (Τετάρτη απόγευμα), ΣΕΦ (Πέμπτη μεσημέρι) και Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού (Παρασκευή απόγευμα), η σκυτάλη πέρασε στο ΕΑΚ Ηρακλείου για την γιορτή της αθλητικής οικογένειας. Για την προώθηση των Αξιών και των Αρχών του αθλητισμού: της συμμετοχής, του ομαδικού πνεύματος, του σεβασμού στον αντίπαλο, του ευ αγωνίζεσθαι κ.λπ.

Οι Ολυμπιονίκες και οι Πρωταθλητές μας έδειξαν τον τρόπο διεξαγωγής των αθλημάτων με βιωματικές δραστηριότητες, στους μικρούς αθλητές τοπικών σωματείων αλλά και σε παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. 

Οι εκατοντάδες μικροί αθλητές που γέμισαν το Στάδιο Ελευθερίας, αλλά και σημαντικές τοπικές προσωπικότητες που παραβρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα Ολυμπιακά αθλήματα, να γνωρίσουν από κοντά, να συζητήσουν και να συμβουλευθούν τους κορυφαίους αθλητές μας.

Ήταν εκεί και τιμήθηκαν για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, οι Τασούλα Κελεσίδου, Νίκη Μπακογιάννη, Όλγα Βασδέκη, Νίκος Κακλαμανάκης, Στέλλα Πιλάτου, Θωμάς Σμπώκος οι Παραολυμπιονίκες Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελάκης, αλλά και οι Κρίστη Γιαλαμά και Σίλια Χιώτη, που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο σε μερικές εβδομάδες.
Σε βίντεο στα Τείχη του Σταδίου έπαιζαν μεγάλες στιγμές του αθλητισμού μας, αλλά και όσα έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ, που κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας ως Εθνικό Αθλητικό Κέντρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διοίκησή του και στους εργαζομένους για την καταπληκτική εκδήλωση, η οποία έκλεισε όπως τις άξιζε, φαντασμαγορικά, κάνοντας τη νύχτα μέρα με τα πυροτεχνήματα στον ουρανό του Ηρακλείου! 

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!», έγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα