ΑΘΗΝΑ
11:40
|
20.04.2024
Η χρηματοοικονομική αρχή του HB απαγόρευσε τη λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρηματοοικονομική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τη λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε το Σάββατο ότι “η Binance Markets Limited, και συγκεκριμένα το τμήμα της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επιτρέπεται να αναλάβει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην χώρα”. 

Τούτου δοθέντος, από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία πρέπει να πρoσθέσει την παρακάτω ειδοποίηση στον ιστότοπό της και στις εφαρμογές που εμφανίζονται στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου: 

“Η Βinance Markets Limited δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω της επιβολής απαιτήσεων από την Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (FCA)  η Binance Markets Limited δεν επιτρέπεται προς το παρόν να αναλάβει ρυθμιζόμενες δραστηριότητες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της FCA (Financial Conduct Authority). (Καμία άλλη οντότητα στον Όμιλο Binance δεν έχει καμία μορφή εξουσιοδότησης, εγγραφής ή άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την πραγματοποίηση δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο)”.

Η Binance ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη δική της αγορά κρυπτονομισμάτων στην Βρετανία. Ωστόσο ήταν μία από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που απέσυραν τις αιτήσεις για εγγραφή στην FCA λόγω της μη τήρησης όλων όσων απαιτούνται για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

“Η ειδοποίηση της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στο Binance.com… Η σχέση μας με τους χρήστες μας δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε εκπρόσωπος της Binance στο CNBC.

“Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά όλες τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Παρακολουθούμε στενά την αλλαγή πολιτικών, κανόνων και νόμων σε αυτόν τον νέο χώρο”.

Η FCA δεν είναι η μόνη ρυθμιστική αρχή που προέβη σε μία τέτοια κίνηση. Ο Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Binance δραστηριοποιείται στη χώρα χωρίς την άδειά της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα