ΑΘΗΝΑ
19:25
|
23.04.2024
Προηγήθηκε η κόντρα Κεραμέως-ΟΛΜΕ για τη στάση εργασίας κατά των “ταξικών” σχολείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεξάγονται σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλες και όλοι οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) και τα οποία θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους και όλες εντός των εξεταστικών κέντρων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δε συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 του μηνός υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ για την τρίωρη στάση εργασίας ανήμερα των εξετάσεων. Η αγωγή έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η Ομοσπονδία των καθηγητών έχει εκφράσει την αντίθεσής της στο θεσμό των Πρότυπων σχολείων “λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Θεσσαλονίκη: Γονείς αγωνίζονται για να μην κλείσει το 89ο Δημοτικό Σχολείο

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα