ΑΘΗΝΑ
07:24
|
25.04.2024
Ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης διαβεβαίωσε πως επιθυμεί την διερεύνηση της υπεξαίρεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σκοτάδι της δικαστικής έρευνας κινείται η πολύμηνη διερεύνηση του κρούσματος υπεξαίρεσης 32.500 ευρώ από σχολική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων με σκοπό τυχερά παιχνίδια, η οποία έγινε αντιληπτή τον Ιανουάριο του 2020.

 Ενημερώνοντας σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ανέφερε ότι έκτοτε  υποβλήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Ωστόσο, επί της ουσίας δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς τον εντοπισμό και τιμωρία των υπευθύνων μολονότι ο Τσατσιάμης εξέφρασε  επιθυμία για την “σε βάθος διερεύνηση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού” από τη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ς

Απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη αλλά παραδέχθηκε ότι  τα ποσά που φαίνονται στον ισολογισμό της σχολικής επιτροπής  είναι από… στοιχηματική εταιρία, όπου «τζογαρίστηκαν» από τους δράστες!

 Η εταιρία, τόνισε ο γενικός γραμματέας, επέστρεψε τα ποσά μετά από σχετική ενημέρωση του δήμου από που προήλθαν αυτά τα χρήματα.  

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, που έθεσε το θέμα, επεσήμανε ότι στον ισολογισμό φαίνεται να επιστρέφεται ένα ποσό ύψους 32.500 ευρώ από άγνωστο καταθέτη και κάλεσε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης, ποιος είναι ο άγνωστος καταθέτης, καθώς επίσης να εξηγήσει ενέργειες που μπορούν να κατανοηθούν μόνο σαν προσπάθεια να προστατευτεί ο υπεύθυνος μιας υπεξαίρεσης που ζημίωσε τους πόρους των σχολείων της πόλης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα