ΑΘΗΝΑ
05:00
|
19.04.2024
Ενδιαφέροντα δωρεάν προγράμματα για παιδάκια ηλικίας 6 ως 11 ετών έχει σχεδιάσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από την 1η ως τις 22 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δράσεις διάρκειας περίπου 90 λεπτών έχει σχεδιάσει η διεύθυνση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τους μικρούς επισκέπτες του σε μία προσπάθεια να προσφέρει μία εναλλακτική δραστηριότητα που συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη μάθηση!

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και για να εξασφαλίσει κάποιος μία θέση για τα παιδιά του θα πρέπει να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Μουσείο ώστε να κλείσει θέσεις καλώντας στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 214 4856 και 213 -214 4889.

Τα προγράμματα ξεκινούν από μεθαύριο Πέμπτη, 1η Ιουλίου και συνεχίζονται Δευτέρα 5 Ιουλίου, Τετάρτη 7 Ιουλίου και Παρασκευή 9 Ιουλίου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Παιχνίδι συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Σε αυτό τη δράση,η οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στον «Κόσμο του Παιδιού» της μόνιμης έκθεσης και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας τo δικό τους αρχαίο παιχνίδι εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 8

Δευτέρα 12 και 19 Ιουλίου, Πέμπτη 15 και 22 Ιουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων.

Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της Ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 8

Διαδικτυακές δράσεις για παιδιά

Όσοι γονείς και παιδάκια δεν προλάβουν ας μην στεναχωριούνται γιατί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει ετοιμάσει Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Δράσεις μέσω της ιστοσελίδας του.

Στόχος είναι οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ενεργοποιώντας την φαντασία τους και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους. Δίνεται έτσι έμφαση σε κατασκευές με απλά υλικά που μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους στο σπίτι.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:
Α) Δραστηριότητες εξερεύνησης (παιχνίδια αναζήτησης ή κρυμμένου θησαυρού, αινίγματα-γρίφους), αφηγήσεις παραμυθιών κλπ.
Β) Εικαστικές δραστηριότητες (ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνίες) με κατασκευή έργου τέχνης εμπνευσμένου από έκθεμα του Μουσείου. Τα εικαστικά έργα των παιδιών θα αναρτώνται σε ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Υποαμειβόμαστε-Δεν μας δίνουν τα προβλεπόμενα δώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα