ΑΘΗΝΑ
22:43
|
11.05.2024
Η Ολλανδία υποστηρίζει ότι ρωσικά μαχητικά τζετ "παρενόχλησαν" στις 24 Ιουνίου, την φρεγάτα Evertsen στην Μαύρη θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ετήσια ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Sea Breeze” που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα και ολοκληρώνεται στις έως 10 Ιουλίου (με τη συμμετοχή της Ελλάδας) ανεβάζει το θερμόμετρο στην περιοχή.

Τι ισχυρίζεται το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας

Λίγες μέρες μετά την ρίψη ρωσικών προειδοποιητικών πυρών σε βρετανικό καταδιωκτικό HMS Defender που κινούνταν στην περιοχή παραβιάζοντας (κατά την εκδοχή της Μόσχας) τα ρωσικό χωρικά ύδατα, σήμερα ήρθε η ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας που “καταγγέλλει” πως ρωσικά μαχητικά τζετ “παρενόχλησαν” την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, την ολλανδική φρεγάτα Evertsen στην Μαύρη θάλασσα μέσω εικονικών επιθέσεων και παρεμβολών στα συστήματα επικοινωνίας.

HNLMS Evertsen (F805) - Wikipedia

Κατά την ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές ενέργειες συνεχίστηκαν επί πέντε ώρες και «ήταν αντίθετες με το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου ‘Αμυνας.

Η φρεγάτα Evertsen έπλεε σε ανοιχτή θάλασσα στα διεθνή ύδατα, δήλωσε ο πλοίαρχος Τζορτζ Παστόορ, προσθέτοντας:

“Για αυτές τις επιθετικές ενέργειες δεν υπήρχε κανένας λόγος. Παρόλα αυτά οι εικονικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για μερικές ώρες. Ήταν μια ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά στη θάλασσα”.

Σήμερα η εκτελούσα χρέη υπουργού Άμυνας της Ολλανδίας, Ανκ Βεϊλεβέλντ Σχάουτεν δήλωσε ότι προτίθεται να συζητήσει με την Ρωσία το περιστατικό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει “καμία δικαιολογία” για τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δίχως άλλο “αυξάνουν τις πιθανότητες να προκληθούν επικίνδυνα συμβάντα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα