ΑΘΗΝΑ
11:52
|
25.04.2024
Η επικοινωνία των δύο υπουργών έγινε ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Λαβρόφ στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε επικαιροποιημένη συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, με ειδικότερη έμφαση στην Αμμόχωστο και την Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου.

Επιπλέον οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας.

Αυτά αναφέρει ανάρτηση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Παράλληλα ακολούθησε σχετική ανακοίνωση και από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνοντας πως συζητήθηκαν η “κατάσταση και οι προοπτικές της συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας” καθώς και περιφερειακά προβλήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο υπουργών έγινε με κυπριακή πρωτοβουλία και προστίθεται πως δόθηκε “ιδιαίτερη προσοχή” στην κοινή υπέρβαση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού και πως “εκφράσθηκε ετοιμότητα για περαιτέρω εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου”.

“Από τη ρωσική πλευρά επιβεβαιώθηκε η θέση αρχής υπέρ της επίτευξης δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των υπαρχόντων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διαπιστώθηκε ότι η μακρόχρονη σταθερότητα και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαλόγου, της αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στη βάση των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων του διεθνούς δικαίου” καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αύριο η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αττάλεια της Τουρκίας

Ας σημειωθεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών γίνεται ένα 24ωρο πριν την προγραμματισμένη για αύριο (30 Ιουνίου) επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Aττάλεια για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη διάρκεια της αυριανής συνάντησης αναμένεται να εξεταστούν οι καλές διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα