ΑΘΗΝΑ
18:16
|
19.04.2024
Στην αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 UCAV προχωρά η Αλβανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αγορά τουρκικών μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου “Bayraktar TB2 UCAV” αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να αγοράσει η Αλβανία.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, το πράσινο φως για την αγορά των τουρκικών drones έδωσε το αλβανικό κοινοβούλιο που σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε επιπρόσθετο κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας. Αναφέρει πως είχε προηγηθεί η προέγκρισή του από τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών Μπλένταρ Κούκι μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης που είχε κάνει στην Τουρκία εκφράζοντας ενδιαφέρον για την “πολιτική και στρατιωτική χρήση” των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ σημειώνει ιδιαίτερα την πρόσφατη απόφαση της Πολωνίας να αγοράσει τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 UCAV σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που προβαίνει στην αγορά τουρκικών drones μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας τον περασμένο Μάιο για την αγορά 24 τεμαχίων.

Αναφέρει επίσης πως στο πελατολόγιο τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και η Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα