ΑΘΗΝΑ
06:09
|
16.04.2024
Η αμερικανική εταιρεία εξαγοράστηκε από την Hyundai και το “γιορτάζει” με αυτό το βίντεο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική Boston Dynamics έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο τα ρομποτικά-σκυλιά της “Spot” χορεύουν και επισφραγίζουν την εξαγορά της εταιρείας από την κορεατική Hyundai. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε τυπικά την περασμένη εβδομάδα. Στο βίντεο οι ρομπότ-σκύλοι με τα μεγάλα άκρα και τις δαγκάνες χορεύουν σε άψογο συγχρονισμό υπό τους ήχους του “I’m On It” της δημοφιλούς κορεατικής μπάντας, BTS.

Τα ρομπότ της Boston Dynamics κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, για να αναλαμβάνουν ρόλο αστυφύλακα σε πάρκα ή ακόμα και τσομπανόσκυλου σε βοσκοτόπια.

Η Hyundai έδωσε ένα  τρισεκατομμύριο γουόν για την αγορά (740 εκατ. ευρώ) και έγινε ο τρίτος ιδιοκτήτης της Boston Dynamics, μετά τις Google και SoftBank Group. Η Boston Dynamics κατασκευάζει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα ρομποτικής στον πλανήτη, ανάμεσά τους και το Spot, ένα εξελιγμένο ρομπότ που μοιάζει με σκύλο που ξεκίνησε την εμπορική του πορεία εντός του 2020, με αρχική τιμή τα 74.500 δολάρια.

Η χορογραφία πάντως των ρομποτικών Spot, που θυμίζουν λίγο τα εξωγήινα τέρατα των ταινιών “Alien”, “Predator” και “Ένα Ήσυχο Μέρος” δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα το κοινό των social media. Τουναντίον οι περισσότεροι λένε ότι τρόμαξαν αντικρίζοντας το μέλλον.

“Δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου από αυτόν τον χορό. Περισσότερο τρόμαξα”, σχολίασε ένα χρήστης και άλλος σημείωσε ότι η εικόνα είναι άκρως δυστοπική. “Μισώ αυτά τα γ@μ@μ@να ρομπότ. Με εκνευρίζει το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως πρόοδος ένα αστυνομικό κράτος”, έγραψε μία άλλη. Άλλοι πάλι κατηγόρησαν την Boston Dynamics για ξεπούλημα στους Νοτιοκορεάτες. “Είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουμε την τεχνολογία μας εδώ, στην Αμερική”, αναρωτηθήκε προφανώς Αμερικανός κάτοχος λογαριασμού στο Twitter.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Αρκεί μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

Ο Μασκ απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της Tesla παγκοσμίως

Αυλαία αύριο Τρίτη στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς

Ίγκορ Κουρτσάτοφ: Πέντε στοιχεία για τον Σοβιετικό ομόλογο του Οπενχάιμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα