ΑΘΗΝΑ
20:16
|
19.04.2024
Πιστεύω ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι πιο ασφαλές από το AstraZeneca και το Pfizer, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι νωρίτερα φέτος έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έναντι της νόσου COVID-19 ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί να αποκαλύψει ποιο σκεύασμα του χορηγήθηκε. Ο 68χρονος Πούτιν έλαβε δύο δόσεις εμβολίων έναντι της COVID-19, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως έχει ανακοινώσει το Κρεμλίνο. Οι αρχές δεν δημοσιοποίησαν βίντεο από τον εμβολιασμό του.

Ο Πούτιν αντιτάχθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της Covid-19 σε εθνικό επίπεδο.

“Δεν υποστηρίζω την υποχρέωση εμβολιασμού”, δήλωσε στη ετήσια εκδήλωση στην οποία απαντά σε ερωτήσεις πολιτών και η οποία μεταδίδεται από την τηλεόραση. Ο Πούτιν τόνισε, ωστόσο, πως για να αποφευχθεί ένα αυστηρό λοκντάουν “ορισμένες περιοχές εισάγουν την εμβολιαστική υποχρέωση για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών”.

“Πήρα μια απόφαση για τον εαυτό μου να  εμβολιαστώ με το Sputnik V”, εξήγησε ο πρόεδρος της Ρωσίας και πρόσθεσε, “εξάλλου, οι ένοπλές μας δυνάμεις έχουν εμβολιαστεί με αυτό το σκεύασμα και εγώ είμαι ως ανώτατος διοικητής του στρατού”.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε την όλη εμπειρία του εμβολίου: “Μετά την πρώτη δόση δεν αισθάνθηκα τίποτα.  Μόνο τέσσερις ώρες μετά την ένεση παρουσίασα μια αμυδρή ευαισθησία στο σημείο του εμβολιασμού και ανέβασα λίγο πυρετό το βράδυ”.   Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά και όλα τα υπόλοιπα σκευάσματα που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα και χορηγούνται στους πολίτες της για την επίτευξη της ανοσίας του ρωσικού πληθυσμού. Ωστόσο, ο Πούτιν διευκρίνισε ότι το Sputnik V φαίνεται να προστατεύει εναντίον του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, υποστήριξε ότι οι παρενέργειες του Sputnik V δείχνουν να είναι λιγότερες και πιο ήπιες από τα δυτικά σκευάσματα όπως της AstraZeneca ή της Pfizer .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα