ΑΘΗΝΑ
02:58
|
20.04.2024
Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέθεσε άλλα δέκα κράτη στον κατάλογο τρίτων χωρών για τις οποίες οι «27» αίρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέθεσε άλλα δέκα κράτη στον κατάλογο τρίτων χωρών για τις οποίες οι «27» αίρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, ήδη από χθες, Πέμπτη 1η Ιουλίου, τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να άρουν σταδιακά τους περιορισμούς για τους κατοίκους της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Καναδά, της Ιορδανίας, του Μαυροβουνίου, του Κατάρ, του Μπρουνέι, της Μολδαβίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για το Κόσοβο.

Σημειώνεται ότι πριν από 15 ημέρες είχαν προστεθεί στον κατάλογο οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λίβανος και η Ταιβάν, ενώ προϋπήρχαν στη λίστα η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Κίνα με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο επανεξετάζει και επικαιροποιεί τον εν λόγω κατάλογο κάθε δύο εβδομάδες, με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση για τη σταδιακή άρση των προσωρινών περιορισμών των μη αναγκαίων ταξιδιών προς την ΕΕ. Βασικό κριτήριο για να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μια τρίτη χώρα είναι να έχουν καταγράφει λιγότερο από 75 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα