ΑΘΗΝΑ
00:05
|
20.09.2024
Τον επταετή εφιάλτη της περιγράφει η 64χρονη πλέον Σταν σε νέο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Oxygen.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον εφιάλτη που έζησε επί επτά χρόνια, μέχρι να καταφέρει να αποδράσει από τα χέρια του σαδιστή απαγωγέα και βιαστή της, περιγράφει η 64χρονη πλέον Κολίν Σταν, στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σύντομα από το δίκτυο Oxygen με τίτλο “Snapped Notorious: The Girl in the Box”.

Η Κολίν Σταν, “Το κορίτσι στο κουτί” όπως τη “βάφτισαν” τα ΜΜΕ, έπεσε θύμα απαγωγής το 1977. Για 7 ολόκληρα χρόνια ο δράστης Κάμερον Χούκερ, τη βασάνιζε σωματικά και ψυχολογικά, τη βίαζε και την κρατούσε αιχμάλωτη μέσα σ’ ένα ξύλινο κουτί που έμοιαζε με φέρετρο και το οποίο ήταν τοποθετημένο κάτω από το συζυγικό του κρεβάτι.

Η Κολίν Σταν, κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια της συζύγου του Χούκερ, Τζάνις.

“Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω την επίδραση που έχει το απόλυτο σκοτάδι στην ανθρώπινη ψυχή”, λέει η Κολίν Σταν στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη υπόθεση, που είχε συγκλόνίσει το Όρεγκον τη δεκαετία του ’80.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Σταν ήταν 20 χρονών όταν μπήκε στο αυτοκίνητο του Κάμερον και της Τζάνις Χούκερ, ενώ έκανε οτοστόπ για να πάει στο πάρτι μιας φίλης στο Όρεγκον των ΗΠΑ, στις 19 Μαΐου του 1977.

Το ζευγάρι έμοιαζε ασφαλής επιλογή για τη νεαρή κοπέλα, καθώς παρατήρησε ότι είχαν στο αυτοκίνητο τους το μωρό τους.

Περίπου μισή ώρα αφότου μπήκε στο αμάξι, ο Χούκερ έστριψε σε έναν χωματόδρομο και της κόλλησε ένα μαχαίρι στον λαιμό. Έπειτα την έδεσε, τη φίμωσε και έβαλε ένα ξύλινο κουτί στο κεφάλι της, προτού τη μεταφέρει στο σπίτι του.

Μερικές ώρες αργότερα, βρισκόταν αιχμάλωτη στο υπόγειο του σπιτιού του. Της έβγαλε τα ρούχα και την κρέμασε γυμνή από τους καρπούς. Αυτό ήταν το ξεκίνημα ενός εφιάλτη που έμελλε να διαρκέσει μία επταετία.

“Μου έλεγε ‘εμπρός φώναξε, θα σου κόψω τις φωνητικές χορδές” αποκαλύπτει η Σταν.

Τα βασανιστήριά της στα χέρια του 23χρονου Κάμερον Χούκερ, που εργαζόταν σε εργοστάσιο ξυλείας περιλάμβαναν λιμοκτονία, βιασμούς, ξύλο, μαστίγωμα και ψυχολογική κακοποίηση.

Ο Χούκερ έδενε τους καρπούς της και την κρεμούσε από το ταβάνι, ενώ άλλες φορές την άφηνε επί μέρες ολόκληρες με το κεφάλι της κλεισμένο σε ένα ξύλινο κουτί βάρους 9 κιλών. Η γυναίκα παρέμενε συχνά μέσα στο ξύλινο φέρετρο για 23 ώρες τη μέρα.

Ο Χούκερ είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιες συσκευές βασανισμού, οι οποίες προκάλεσαν μόνιμη ζημιά στην πλάτη και τους ώμους της Σταν. Την υποχρέωσε να υπογράψει ένα “συμβόλαιο σκλάβας” που όριζε ότι θα έκανε ο,τιδήποτε της ζητούσε ο “αφέντης” της και την απειλούσε ότι θα βλάψει την οικογένειά της.

Το 1978, η Τζάνις Χούκερ γεννησε το δεύτερο παιδί της στο κρεβάτι που βρισκόταν πάνω από το “φέρετρο” της Σταν.

Θέλοντας να αποφύγει τα βασανιστήρια η Σταν συμμορφωνόταν και δεν αποπειράθηκε ποτέ να αποδράσει. Για πολλά χρόνια οι γείτονες πίστευαν ότι η νεαρή γυναίκα που εμφανιζόταν περιστασιακά στο σπίτι των Χούκερ ήταν απλώς μια οικιακή βοηθός.

Το 1981 της επετράπη να επισκεφθεί την οικογένειά της, όμως μετά επέστρεψε στον Χούκερ -ενδεικτικό του βαθμού που την είχαν επηρεάσει η πλύση εγκεφάλου και οι απειλές του. Τρία χρόνια αργότερα, της έδωσε την άδεια να πιάσει δουλειά ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το 1984 η Τζάνις βοήθησε την Σταν να αποδράσει, όταν ο Χούκερ της εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε να παντρευτεί την Σταν και να φέρει στο σπίτι περισσότερες “σκλάβες”.

Η Σταν, ελεύθερη πλέον, τηλεφώνησε στον βιαστή της από τη στάση λεωφορείου ανακοινώνοντάς του ότι τον εγκαταλείπει. Σύμφωνα με την ίδια, εκείνος έβαλε τα κλάματα.

Παρότι ξέφυγε από τα χέρια του, η Σταν συνέχιζε να του τηλεφωνείκαι δεν δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Είπε ότι ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να αλλάξει.

Μετά την απόδρασή της η Σταν, απέκτησε πτυχίο λογιστικής, παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. Επίσης έγινε μέλος μίας οργάνωσης για κακοποιημένες γυναίκες.

Τελικά, η σύζυγος του Χούκερ, Τζάνις, ήταν εκείνη που τον κατήγγειλε στην αστυνομία, κατέθεσε εναντίον του και εξασφάλισε ασυλία για την ίδια. Ο Χούκερ, 67 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1985 σε 104 έτη φυλάκισης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα