ΑΘΗΝΑ
14:02
|
03.05.2024
O Γκίκας Χαρδούβελης εξελέγη παμψηφεί νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ που συνεδρίασε νωρίτερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Γκίκας Χαρδούβελης εξελέγη παμψηφεί νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ που συνεδρίασε νωρίτερα και εξέτασε τις δύο υποψηφιότητες τις οποίες εισηγήθηκε η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων.

Δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ήταν αυτή του τραπεζίτη Ανδρέα Κυριαζη, που τα τελευταία έξι χρόνια εργάζονταν σε υψηλόβαθμη θέση στην EFG ως Private Banker.

Απομένει η τυπική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα και αύριο, θα ενημερωθεί και ο SSM.

Ο κ. Χαρδούβελης είναι από τον Ιούλιο του 2019 Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, γεγονός που εξασφαλίζει την ομαλή διαδοχή στον προεδρικό θώκο της τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης διαθέτει εκτός από σημαντική εμπειρία σε Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά θέματα, και μακρά καριέρα στην οικονομική έρευνα, διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, διαδεχόμενος τον μετέπειτα Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Πληροφορίες έκαναν το τελευταίο διάστημα για ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κ. Χαρδούβελη, από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές: Ημερησία, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα