ΑΘΗΝΑ
20:52
|
26.04.2024
Ανησυχία στο Μαξίμου για την αύξηση των κρουσμάτων και για τον αριθμό των ανεμβολίαστων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τη διάδοση της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα εν μέσω της τουριστικής σεζόν αλλά και τον σημαντικό αριθμό ανεμβολίαστων πολιτών.

“Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις συνέπειές τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Κ” της εφημερίδας “Καθημερινή”, η οποία δημοσιεύθηκε και στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για “υγειονομικό σαμποτάζ” προκαλώντας την οργή στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, χαρακτήρισε τον σχολιασμό του Πρωθυπουργού “άθλιο, τοξικό και αναληθή”, ενώ ο βουλευτής Νίκος Φίλης, έκανε λόγο για “αθλιότητα Μητσοτάκη” που “ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικής μισαλλοδοξίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέντευξή του ότι τα εμβόλια αποδεδειγμένα προστατεύουν και σώζουν ζωές: “Ανέτρεξα και βρήκα τα στοιχεία για τους τρεις μήνες, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, για την ηλικιακή κατηγορία 60 με 80. Και πράγματι είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά. Έχασαν τη ζωή τους 2.245 συμπολίτες μας σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία αυτούς τους τρεις μήνες. Από αυτούς, εμβολιασμένοι ήταν μόλις 22. Οι 2.223 ήταν ανεμβολίαστοι. Ήταν δηλαδή συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί, είχαν την δυνατότητα αυτή, και δεν το έπραξαν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα