ΑΘΗΝΑ
06:05
|
20.09.2024
Βαρύς ήταν για άλλη μία φορά ο απολογισμός της εθνικής εορτής των ΗΠΑ που μετρά εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαρύς ήταν για άλλη μία φορά ο απολογισμός της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, που μετρά 150 νεκρούς και 400 τραυματίες από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN και την καταμέτρηση του ειδικευμένου ιστότοπου Gun Violence Archive, τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από σφαίρες σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, ενώ τα στοιχεία εξακολουθούν να ενημερώνονται και οι απώλειες θα μπορούσαν να αυξηθούν.

Το ίδιο διάστημα στο Σικάγο πυροβολήθηκαν 92 άνθρωποι με 16 από αυτούς να καταλήγουν νεκροί.

Η πλειονότητα των θυμάτων, στο αιματηρότερο Σαββατοκύριακο όλων των εποχών σύμφων με την Chicago Sun-Times, σκοτώθηκε σε χωριστά επεισόδια. Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα Σαββατοκύριακα στο Σικάγο σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 40 πυροβολισμοί.

Ένας σαραντάρης πυροβολήθηκε από γείτονα επειδή είχε βάλει τη μουσική πολύ δυνατά. Δύο νέοι που βρίσκονταν σε πάρκο σκοτώθηκαν από ένοπλο που επέβαινε σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Ένας 19χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε πεζοδρόμιο.

Οι εορτασμοί αμαυρώθηκαν και από τους τραυματισμούς τουλάχιστον πέντε ανηλίκων, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια 5 και 6 ετών, όπως και δύο αστυνομικών που αποπειράθηκαν να διαλύσουν συνάθροιση στο δυτικό τμήμα της μεγαλούπολης, όπου η βία χαρακτηρίζεται ενδημική.

Σε ένα άλλο περιστατικό, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου κοριτσιού και ενός 13χρονου αγοριού, από πυροβολισμούς νωρίς τη Δευτέρα στο Washington Park στη Νότια πλευρά.


Αυτό συνέβη περίπου την ίδια στιγμή που ένα 6χρονο κορίτσι και μια γυναίκα πυροβολήθηκαν στο West Pullman και περίπου τέσσερις ώρες αφότου πυροβολήθηκε ένα 11χρονο αγόρι και ένας άνδρας στο Brainerd (νότια).


Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ένα 5χρονο κορίτσι πυροβολήθηκε στο πόδι, επίσης στο West Pullman.

Ένα γκρίζο SUV άνοιξε πυρ χτυπώντας μια 43χρονη γυναίκα δύο φορές στην πλάτη, καθώς και ένα εξάχρονο κοριτσάκι. Και οι δύο αναμένεται να ανακάμψουν.

“Πολύ συχνά – και αυτό είναι τραγικό – ο στόχος είναι κάποιος άλλος, αλλά οι σφαίρες χτυπάνε ένα αθώο παιδί”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου, Ντέιβιντ Μπράουν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (5/7).

Η Νέα Υόρκη σημείωσε επίσης μια σημαντική αύξηση της βίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εορτασμών, με τα δεδομένα της NYPD της Δευτέρας να δείχνουν 26 συνολικά πυροβολισμούς από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα. Αργότερα ο απολογισμός αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30.

Τα περιστατικά σηματοδοτούν ένα αιματηρό καλοκαίρι καθώς το βίαιο έγκλημα συνεχίζει να αυξάνεται στη Νέα Υόρκη, όπου οι πυροβολισμοί αυξήθηκαν κατά 43% τον προηγούμενο χρόνο και οι δολοφονίες κατά 12%.

Οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου, της ημέρας που τιμάται η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ το 1776, αμαυρώνεται παραδοσιακά πλέον από βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου οι συμμορίες εξακολουθούν να σπέρνουν τον τρόμο.

Το 2020, στο Σικάγο σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων εορτασμών του Σαββατοκύριακου, καθώς οι πολίτες βγάνουν στους δρόμους και στα πάρκα για να γιορτάσουν τη επέτειο και να θαυμάσουν τα πυροτεχνήματα.

Με την ελπίδα να αλλάξει τα πράγματα φέτος, ομάδα γυναικών κατασκήνωσε, προσευχήθηκε και νήστεψε σε χώρο στάθμευσης στη γειτονιά της. “Έχουμε ολοένα περισσότερους αστυνομικούς και ολοένα περισσότερη βία – ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι να το αναλάβουμε εμείς”, εξήγησε η Τζακλίν Ριντ, 71 ετών.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν πάνω από 19.000 ανθρωποκτονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων το 2020, χρονιά που σημαδεύτηκε από την αναζωπύρωση των φόνων σε όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπου σκοτώνονται από σφαίρες κατά μέσο όρο 55 άνθρωποι τη μέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα