ΑΘΗΝΑ
08:38
|
24.04.2024
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού του 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επαναφορά του μέτρου της χρήσης της προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται να κινείται με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Μια ισχυρή άμυνα στην πανδημία μέχρι τέλος καλοκαιριού είναι εφικτός στόχος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας. “Παρακινούμε σφόδρα με όλη την πειθώ και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τους συμπολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν. Από αυτό εξαρτάται η δύναμη ενός επόμενου κύματος”, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:  “Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα”.

Για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και την ανησυχία των ειδικών για τη παραλλαγή Δέλτα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι φαίνεται ότι η εν λόγω μετάλλαξη θα επικρατήσει και στην Ελλάδα βάσει των επιστημονικών εκτιμήσεων.

“Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας για την επαναφορά του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αφήνοντας και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο. Όπως δήλωσε, “άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά”.

Ερωτηθείς για τυχόν τοπικά λοκντάουν απάντησε ότι “κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας”.

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά δεύτερο λόγο την ελάσσονα αντιπολίτευση ότι “δύο χρόνια στην πανδημία έχουν βάλει τόσα όρια και αναχώματα, έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους επικοινωνιακά, επιχειρησιακά δεν μπορούν, να δημιουργήσουν πρόβλημα”. “Όταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ακούγεται καμιά 25αρια φόρες ότι γίναμε ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο, αυτό βοηθάει;” Ωστόσο διευκρίνισε ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Φίλης και Ξανθός, με σθένος δημόσια υποστήριξαν τον εμβολιασμό.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα