ΑΘΗΝΑ
15:05
|
03.05.2024
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ+ και των εταίρων του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του ΟPEC+ και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σήμερα Τρίτη (6/7).

«Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του OPEC+ προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προσιτή οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Την παρέμβαση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών του OPEC+ την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που ανακάμπτει η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.

Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του καρτέλ για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα