ΑΘΗΝΑ
06:10
|
25.04.2024
“Δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν”, δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να επέτρεψε την είσοδο της αποστολής της μπασκετικής Φενέρμπαχτσε στη χώρα παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σε αυτή ασθενείς με κορονοϊό και υψηλό πυρετό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, “που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν”. Ο κ. Ηλιόπουλος καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει “υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα”.

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορονοϊού και πυρετό”, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Οι διάλογοι που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τις εντολές Χαρδαλιά και τα ‘πακιστανικά’ τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί. Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση”, προσθέτει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει επίσης στον κ. Χαρδαλιά τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν;

2. Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

3. Ποιος είναι ο “μεγάλος” που έδωσε “εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο”, αφού “έχει ενημερωθεί η ηγεσία”; Αν ο “μεγάλος” δεν είναι ο κ. Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στη κυβερνητική ιεραρχία;

4. Τέλος, περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών, να απαντήσει αν είναι εν γνώση του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε “συκοφαντικό το δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος του”, ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή για τα όσα αναφέρονται σε εκείνον. Παράλληλα, θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές Aρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα