ΑΘΗΝΑ
23:40
|
18.04.2024
Μήνυση κατά των Facebook και Twitter και των επικεφαλής τους, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Τζακ Ντόρσεϊ, σχεδιάζει να καταθέσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση κατά των Facebook και Twitter και των επικεφαλής τους, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζακ Ντόρσεϊ, σχεδιάζει να καταθέσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους κατά των κοινωνικών δικτύων που έχουν μπλοκάρει την πρόσβασή του σε αυτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποβολή ομαδικής αγωγής εναντίον του Facebook, του Twitter, του Google και των αφεντικών αυτών, κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για μια «παράνομη, αντισυνταγματική λογοκρισία».

«Σήμερα, μαζί με το Ινστιτούτο Πολιτικής Πρώτα η Αμερική», έναν οργανισμό που προωθεί τις πολιτικές ”Πρώτα η Αμερική” του Ντόναλντ Τραμπ, «καταθέτω, ως βασικός εκπρόσωπος, μια μείζονα ομαδική δικαστική ενέργεια εναντίον τεχνολογικών γιγάντων όπως το Facebook, το Google και το Twitter, καθώς και ενάντια στα αφεντικά τους, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, Σούνταρ Πιτσάι και Τζακ Ντόρσεϊ», ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος στο γκολφ κλαμπ Μπεντμίνστερ στο Νιου Τζέρσεϊ. Όπως διευκρίνισε κατέθεσε τις αγωγές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα.

Εκπρόσωποι τόσο από το Facebook όσο και από το Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα. 

Υπενθυμίζεται πως το Twitter διέγραψε μόνιμα τον Τραμπ τον Ιανουάριο για τον ρόλο του στην υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ το Facebook τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι ο Τραμπ θα παραμείνει σε αναστολή από τα δίκτυά του για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τη δυνατότητα να αποκατασταθεί το 2023.

Πηγές: Axios, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα