ΑΘΗΝΑ
06:13
|
18.04.2024
Ομως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ απέφυγε να επιβεβαιώσει εάν είναι ένας Αμερικανός μεταξύ των έξι υπόπτων που σχετίζονται με τη δολοφονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χείρα βοηθείας στις έρευνες για τη διαλεύκανση της οικτρής δολοφονίας του 53χρονου προέδρου της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοίζ χτες στο σπίτι του ανακοίνωσε απόψε πως θα δώσουν αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Haiti police hunt down president's assassins as uncertainty grows

Σύμφωνα με τον Νεντ Πράις, που είναι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, επιβεβαίωσε την συνδρομή των ΗΠΑ στις έρευνες διαλεύκανσης του φόνου ωστόσο απέφυγε επιμελώς να επιβεβαιώσει εάν ένας Αμερικανός υπήκοος συγκαταλέγεται στους άνδρες που συνέλαβε η αϊτινή αστυνομία για τη δολοφονία του προέδρου της χώρας.

Νωρίτερα, πάντως, ο Αϊτινός υπουργός Ματιάς Πιερ που είναι αρμόδιος για εκλογικά ζητήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεταξύ των έξι ανδρών που έχει συλλάβει η αστυνομία της Αϊτής για τον φόνο του προέδρου, είναι και ένας Αμερικάνος αϊτινής καταγωγής.

Ο Πράις ανέφερε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αϊτή περιόρισε μέχρι νεωτέρας τις μετακινήσεις Αμερικανών υπηκόων, εργαζομένων στην πρεσβεία καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ενώ προειδοποίησε αξιωματούχους και πολιτικά εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν τη βία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα