ΑΘΗΝΑ
22:40
|
23.04.2024
Δεν αποκλείεται να δούμε από τη Δύση νέες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης μέσω βίαιων διαδηλώσεων πριν από τις εκλογές της Δούμα, είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη (8/7) ότι η Δύση μπορεί να προσπαθήσει να “κλονίσει την κατάσταση” και “να προκαλέσει διαμαρτυρίες” στη Ρωσία πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Τονίζοντας πως πρόκειται για “συνήθη πρακτική” της Δύσης, προειδοποίησε ότι “δεν αποκλείεται πριν από τις εκλογές για την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου)” να δούμε από τη Δύση νέες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης μέσω βίαιων διαδηλώσεων.

“Θα ακολουθήσει πιθανώς μια εκστρατεία για τη μη αναγνώριση των εκλογών μας” υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοια σχέδια, είπε κατά τη διάρκεια διάλεξής του στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Θα ήθελα να πω χωρίς επιφυλάξεις ότι τα σενάρια που έχουν εκκολαφθεί από τη Δύση δεν θα εφαρμοστούν ποτέ” ξεκαθάρισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, υπενθυμίζοντας ότι “ο Πούτιν έχει τονίσει επανειλημμένα, ότι οι διοργανωτές οποιωνδήποτε προκλήσεων εναντίον μας θα το μετανιώσουν”.

Δεν έχουν όριο οι δυτικές φιλοδοξίες


Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις καθημερινές προσπάθειες παρέμβασης των δυτικών εθνών στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, δήλωσε ο Λαβρόφ.

“Οι Δυτικοί συνάδελφοί μας δεν κρύβουν ότι πολλοί από αυτούς θα προτιμούσαν να αντιμετωπίσουν μία αδύναμη Ρωσία, μία Ρωσία που είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε παραχωρήσεις. Παρατηρούμε, σχεδόν κάθε μέρα, προσπάθειες επηρεασμού της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής μας”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα δυτικά έθνη χρησιμοποιούν ένα ευρύ “οπλοστάσιο εργαλείων” για αυτούς τους σκοπούς. “Για παράδειγμα, στρατιωτικές προκλήσεις, όπως τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ κοντά στην Κριμαία – παρεμπιπτόντως, κατευθύνονται εδώ, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας – φαίνεται ότι οι φιλοδοξίες τους δεν έχουν όρια“, στηλίτευσε ο Λάβροφ, προσθέτοντας ότι στο “δυτικό οπλοστάσιο” περιλαμβάνονται και οι παράνομες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Τέλος, σημείωσε ότι η Ρωσία επιλύει πάντα με αποτελεσματικότητα τα προβλήματά της και αποτελούν επιτεύγματά της η διατήρηση του ειρηνικού κλίματος στο εσωτερικό, η ενοποίηση της κοινωνίας γύρω από τις ηθικές αξίες των λαών της Ρωσίας, ο σεβασμός στη μνήμη των προγόνων μας, η υπεράσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Δεν είναι απομονωμένη η Ρωσία


Η Ρωσία κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, οπότε δεν πρόκειται να απομονωθεί ποτέ, όπως ισχυρίζεται η Δύση, ξεκαθάρισε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

“Η πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν έχει μακροπρόθεσμο, στρατηγικό χαρακτήρα και αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση της εξουσίας της χώρας μας στον κόσμο, στην ενίσχυση της εικόνας της ως αξιόπιστου, προβλέψιμου, ισχυρού και δίκαιου εταίρου, εταίρου o οποίος διατηρεί τον λόγο του και αξίζει εμπιστοσύνης. Σε αυτή τη βάση, επεκτείνουμε τους δεσμούς μας με τη συντριπτική πλειοψηφία των ξένων κρατών στην Ευρασία, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των στενότερων συμμάχων του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, του BRICS. Συνολικά, αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της Γης”, τόνισε.

“Έτσι, πιθανότατα, οποιοδήποτε αμερόληπτο άτομο μπορεί να δεν τίθεται θέμα απομόνωσης της Ρωσίας όπως ισχυρίζονται οι Δυτικοί συνάδελφοί μας. Επιπλέον, κερδίζουμε όλο και περισσότερους φίλους, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν να εμποδίσουν αυτή τη διαδικασία”, κατάληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα