ΑΘΗΝΑ
08:39
|
24.09.2021
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό το βράδυ της Δευτέρας, 12 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό το βράδυ της Δευτέρας (12/7), ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (9/7) το Ελιζέ, την ώρα που η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται στη χώρα, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.

Η γαλλική προεδρία δεν έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του διαγγέλματος. Ωστόσο, πηγές του περιβάλλοντος του προέδρου ανέφεραν πρόσφατα ότι σκοπεύει να παρουσιάσει τους στόχους του για το τελευταίο δεκάμηνο της προεδρίας του και ιδίως τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει, όπως αυτή του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ενδέχεται ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος να ανακοινώσει και τα μέτρα που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά της εξάπλωσης της Covid-19, το οποίο θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο. Στα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε  ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι η παραλλαγή Δέλτα αναμένεται να εκτοπίσει πολύ σύντομα όλες τις άλλες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2 στη Γαλλία και σήμερα ευθύνεται για περίπου τις μισές μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά.

Πηγές: France24, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα άγνωστα pushbacks στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βίντεο)

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Βιέννη: Παύθηκε ο σταθμάρχης της CIA, αδιαφορούσε για το “Σύνδρομο Αβάνας”

Ο πλανήτης σε κίνδυνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα