ΑΘΗΝΑ
01:11
|
29.09.2024
Ένοχος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Γουέιν Κάζινς, για τη γυναικοκτονία της Σάρα Έβεραρντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος δήλωσε σήμερα Παρασκευή (9/7) ενώπιον του δικαστηρίου ο αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Γουέιν Κάζινς, για την απαγωγή και τη γυναικοκτονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 48χρονος αστυνομικός περιπολίας διπλωματικών εγκαταστάσεων, παραδέχθηκε την ένοχή του για την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ, τον Ιούνιο. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Έβεραρντ εξαφανίστηκε στις 3 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ενώ επέστρεφε σπίτι της στο Μπρίξτον μετά από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στην περιοχή Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου, κινητοποιώντας τις έρευνες των αρχών της περιοχής. Το πτώμα της βρέθηκε τελικά πάνω από 100 χιλιόμετρα από το σημείο που την είδαν για τελευταία φορά.

«Ο Κάζινς είπε ψέματα στην αστυνομία όταν συνελήφθη και μέχρι σήμερα, αρνείται να καταθέσει. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι τον οδήγησε να διαπράξει αυτό το τρομακτικό έγκλημα εναντίον ενός ξένου», δήλωσε η ειδική εισαγγελέας Καρολάιν Όκλεϊ.

«Σήμερα δεν είναι η μέρα για να ακούσουμε τα γεγονότα για το τι συνέβη στη Σάρα. Σήμερα είναι μια μέρα για να θυμόμαστε τη Σάρα και οι σκέψεις μας παραμένουν με την οικογένεια και τους φίλους της», πρόσθεσε.

Η εξαφάνιση της Έβεραρντ ώθησε χιλιάδες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες εκφοβισμού ή παρενόχλησης ενώ περπατούσαν μόνες τη νύχτα και στάθηκε αφορμή για την εκδήλωση ενός κύματος διαμαρτυριών κατά της έμφυλης βίας σε όλη τη Βρετανία.

Πηγές: The Guardian, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα