ΑΘΗΝΑ
11:17
|
30.03.2023
Δεν είναι γνωστό εάν το Βατικανό έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από την Πιονγκγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, Park Jie-won, αποκάλυψε ότι η ηγεσία της χώρας του βρίσκεται σε συνομιλίες με το Βατικανό για τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών γύρω από μια ενδεχόμενη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου του Α΄ στη Βόρεια Κορέα.

Απευθυνόμενος στο ποίμνιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην καθολική εκκλησία Sanjeong-dong, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφερε ότι πρόκειται σύντομα να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Kim Hee-jung της επαρχίας Gwangju και τον πρέσβη του Βατικανού στη Νότια Κορέα για να συζητήσουν για τη δυνατότητα του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να ταξιδέψει στην Πιονγκγιάνγκ.

Το 2018, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Moon Jae-in μεταβίβασε πρόσκληση του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στον πάπα Φραγκίσκο για να επισκεφτεί τη χώρα του. Τότε το Βατικανό απάντησε ότι θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο μόνο αν λάβει γραπτή πρόσκληση από την ηγεσία της Βορείου Κορέας. Δεν είναι γνωστό εάν το Βατικανό έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από την Πιονγκγιάνγκ.

Εάν αυτή η επίσκεψη τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη φορά που Πάπας μεταβαίνει στην απομονωμένη Βόρεια Κορέα, η οποία δεν επιτρέπει τις δημόσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ωστόσο, το Σύνταγμα της Βορείου Κορέας εγγυάται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και της θρησκευτικής ελευθερίας εφόσον αυτή δεν υπονομεύει το κράτος.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανταποκριτής της Wall Street Journal συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των Πακιστανών

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πάπας Φραγκίσκος

Νότια Κορέα: Παραμένει ο κίνδυνος από τη Φουκουσίμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα