ΑΘΗΝΑ
18:45
|
06.06.2026
Τα εμβόλια παρέλαβε , ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια ακόμη δωρεά εμβολίων κατά του κορονοϊού προς τη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε η Ελλάδα, αποστέλλοντας σήμερα 100.000 εμβόλια AstraZeneca. 

Πρόκειται για τη δεύτερη δωρεά, αφού υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα είχε αποστείλει 20.000 εμβόλια AstraZeneca στη γείτονα χώρα.

Τα εμβόλια παρέλαβε στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια, ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Ρούσσου Κούνδουρου.

Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία, η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία, η οποία απέστειλε 30.000 εμβόλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Μουντιάλ 2026: Μπλόκο των ΗΠΑ στις βίζες μελών της ιρανικής αποστολής

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πεσκόφ για ΗΠΑ: Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα