ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Ο Μπάιντεν ευελπιστεί πως θα καταφέρει να αποκαταστήσει τον "ισότιμο ανταγωνισμό" ώστε να λειτουργήσει το καπιταλιστικό σύστημα..."υπέρ" των Αμερικανών και της οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προεδρικό διάταγμα με στόχο την εφαρμογή 72 μέτρων δράσης που θα περιορίσουν την παντοδυναμία των αμερικανικών μονοπωλίων σε βάρος του αμερικανικού λαού, της οικονομίας και του λεγόμενου “υγιούς ανταγωνισμού” υπέγραψε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ισχυρίστηκε πως ο στόχος του προεδρικού διατάγματος είναι η αποκατάσταση του ισότιμου ανταγωνισμού και η άρση αδικιών και στρεβλώσεων της αγοράς που δημιούργησαν τις τελευταίες δεκαετίες πανίσχυρες εταιρίες σε βάρος των Αμερικανών καταναλωτών αλλά και της αμερικανικής οικονομίας.

Biden has signed 42 executive actions since taking office. Here's what each  does - CNNPolitics

Έκανε αναφορά σε ανάλογες πολιτικές που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ πριν περίπου έναν αιώνα με στόχο να εξασφαλίσει ισότιμο ανταγωνισμό και να περιορίσει την ισχύ των μονοπωλίων.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε έτσι πως η κυβέρνησή του θα προωθήσει ολοκληρωμένες προσπάθειες με στόχο τον περιορισμό ή και τερματισμό στρεβλώσεων στις αγορές από γίγαντες της τεχνολογίας αλλά και Κολοσσούς στους τομείς της παραγωγής φαρμάκων, παροχής υπηρεσιών υγείας, τηλεπικοινωνιών, μεταποίησης αλλά και στην αγορά εργασίας.

Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε απόψε ο πρόεδρος Μπαίτνεν ενθαρρύνει τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να θεσπίσουν νέους κανόνες που θα περιορίσουν τις πρακτικές των τεχνολογικών μονοπωλίων όπως είναι αυτές που αφορούν την παρακολούθηση και εμπορευματοποίηση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών κατά τη χρήση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter,Instagram κ.α.).

Προβλέπει επίσης την διευκόλυνση της διαδικασίας που προβλέπει η Ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με στόχο την εισαγωγή φθηνότερων φαρμάκων από τον Καναδά που είχε επιχειρήσει να εξασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αλλά απέτυχε. Άλλο ένα μέτρο προβλέπει την κατάργηση περιορισμών που προβλέπουν ατομικές συμβάσεις εργασίας από εταιρίες που επιχειρούν να εμποδίσουν τους εργαζόμενούς τους να μεταπηδήσουν σε άλλες εταιρίες και επιχειρήσεις που τους προσφέρουν υψηλότερους μισθούς και επιδόματα.

Μένει βεβαίως να αποδειχθεί στην πράξη ποια και πόσα από τα 72 μέτρα δράσης που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εφαρμοστούν και στην πράξη…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα