ΑΘΗΝΑ
09:50
|
29.06.2024
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα προηγήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ-Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το απόγευμα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ.

Ο Λαπίντ, που έχει παράλληλα και την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης, τόνισε σε σχετική ανάρτησή του στο Τουίτερ πως συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Εξήρε τις καλές διμερείς σχέσεις επισημαίνοντας πως το Ισραήλ εκτιμά ιδιαίτερα “το ρόλο της Ρωσίας στην προώθηση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή ” καθώς επίσης και τη δέσμευση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια του Ισραήλ.

“Η ιστορική σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και του εβραϊκού λαού είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών” ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Ισραήλ-Βρετανίας

Νωρίτερα προηγήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, και τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς αμφοτέρων χωρών μετά την εκλογή του Ναφτάλι Μπένετ στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσκάλεσε τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Λονδίνο αφού προηγουμένως συζήτησαν “στρατηγικές” για την διαχείριση της πανδημίας. Συμφώνησαν δε ότι θα πρέπει “να συνεχίσουν τη συνεργασία” καθώς οι δύο χώρες έχουν εφαρμόσει ιδιαίτερα επιτυχείς εμβολιαστικές εκστρατείες και τακτικές διαχείρισης της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Europride Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται σήμερα με την παρέλαση Υπερηφάνειας

Η Νιγηρία καταστρέφει 165 παράνομα διυλιστήρια πετρελαίου σε μία εβδομάδα

Ιράν: Ο μεταρρυθμιστής Πεζεσκιάν προηγείται στις προεδρικές εκλογές

Panama Papers: Αθωώθηκαν 28 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα