ΑΘΗΝΑ
03:14
|
24.04.2024
Με αστερίσκους αναμένεται να εγκριθεί (την Τρίτη) το σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάπτυξης. Ανησυχία για αποκλεισμό των μικρομεσαίων και όσων έχουν πληγεί βαρύτερα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που θα αναγκαστεί σε τροποποίηση του σχεδίου καθώς το Συμβούλιο της Ε.Ε., που αποτελεί το τελευταίο στάδιο έγκρισης των προτάσεων των κρατών-μελών, εξέφρασε προβληματισμούς ζητώντας διευκρινίσεις και τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν τον δανεισμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη διασπορά του δανεισμού και τη διασφάλιση της φερεγγυότητας –υπέρ της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποκάλυψη για την «κίτρινη κάρτα» της Κομισιόν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε πως επιβεβαιώνονται «μέχρι κεραίας» οι καταγγελίες περί πλιάτσικου.

Στη δήλωσή του, όσον αφορά τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό σχέδιο, καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απέκρουσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «το ελληνικό πρόγραμμα κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικά σχόλια τόσο από την Επιτροπή όσο και από τον διεθνή Τύπο» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «μηδενιστικό» πολιτικό αφήγημα.

Δεν δίστασε επίσης να δηλώσει πως «οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στερούνται σοβαρότητας».

ΜέΡΑ25: Μέχρι και οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών κατάλαβαν τον κ. Μητσοτάκη

Kριτική με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης ασκεί στην κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Τονίζει ότι «σήμερα μέχρι και οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών κατάλαβαν τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, που ετοίμαζαν το μεγάλο φαγοπότι για πολύ λίγους με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, μιας και είναι το μόνο σχέδιο κράτους μέλους για το οποίο υπάρχουν ενστάσεις».

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι «ως ΜέΡΑ25 καιρό τώρα λέγαμε πως το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’, ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς είναι μακροοικονομικά ασήμαντο, ισχνό για την πραγματική οικονομία και κοινωνία, αλλά αρκετά γενναιόδωρο με την παρασιτική ολιγαρχία δίχως σύνορα».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «οι πολίτες λοιπόν και οι μικρομεσαίοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το ταμείο Φρανκεστάιν, που είναι σαφές προς τα πού θα κατευθυνθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα