ΑΘΗΝΑ
15:54
|
18.06.2024
Μετά την πρόσφατη αγορά των ναυπηγείων από τον εφοπλιστή Προκοπίου, οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται για να προστατεύσουν τις δουλειές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους μετά την πρόσφατη αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον όμιλο επιχειρήσεων «Forest Grove» του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου έναντι 62,6 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν προγραμματίσει αύριο το πρωί εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται πως αύριο, Τρίτη 13 Ιούλη, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.

Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, απαιτώντας παράλληλα την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων μισθών καθώς και των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων που αποχώρησαν. Ζητά επίσης να καταβάλει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έχει επιβάλει το ICC με απευθείας απόδοσή τους στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και καταβολή του υπόλοιπου στον ειδικό διαχειριστή.

Ο όμιλος του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου διαθέτει περίπου 120 πλοία (κυρίως δεξαμενόπλοια και φορτηγά) και τηρεί στενές συνεργασίες με τις ρωσικές εταιρίες «Gazprom» και «Yamal LNG» και τις κινέζικες κρατικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποσαφηνίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν μετά από επιθυμία των επενδυτών που θέλουν ναυπηγείο “καθαρό” από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Οι υπουργοποιήσεις αποδεικνύουν τη φθηνή σας αξία»

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Frontex: Επιβεβαιώνει την απαγωγή προσφύγων από μασκοφόρους στην Κω

ΟΣΕ: Ελβετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα