ΑΘΗΝΑ
05:54
|
25.04.2024
Αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκοπικής έρευνας για τις προσεχείς εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου (33,8%) και του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν (32,5%) τα ευρήματα νέας δημοσκοπικής έρευνας για τις προσεχείς εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσίευσε η «Μακεδονία της Κυριακής» και διεξήγαγε η εταιρεία to the point από τις 14- 22 Ιουνίου μετά τους κ.κ. Λοβέρδο και Ανδρουλάκη ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η τωρινή πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά (16,6%). Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 3,8%, ενώ 8,3% δεν απάντησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα συμμετείχαν όσοι δήλωναν ότι είναι σίγουρο ή πιθανό να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ, με τελικό επιτευχθέν δείγμα 670 άτομα , άνω των 17 ετών, άνδρες και γυναίκες από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων 485 δήλωσαν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Πιο κοντά σε ΝΔ παρά σε ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή σε «ΠΑΣΟΚ» θέλει η βάση

Η βάση του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι είναι συναισθηματικά ταυτισμένη με την ιστορία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αφού το 72% αντιμετωπίζει θετικά και μάλλον θετικά την επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και του συμβόλου του (πράσινος ήλιος), αρνητικά αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο μόλις το 10%, ένα ποσοστό της τάξης του 15% θεωρεί ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το θέμα του ονόματος και του συμβόλου ενώ 2,5% δήλωσαν «Δε γνωρίζω/ Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα περί κυβερνητικών συμμαχιών, η σχετική πλειοψηφία (22,7%) ζητά να μη συμπράξει με κανέναν το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών (εφόσον δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση). Ωστόσο, η στάση των ερωτηθέντων είναι θετικότερη στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 20,9% θέλει «οπωσδήποτε κυβέρνηση με τη ΝΔ» και 21,7% θα έβλεπε κυβερνητική συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, με «κόκκινες γραμμές» το Κοινωνικό Κράτος και την προστασία του Περιβάλλοντος, ενώ μόλις 10,3% θέλει «οπωσδήποτε συνεργασία» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακόμα χαμηλότερο ποσοστό – 2,3% – θέλει συνεργασία με «κόκκινες γραμμές» το σεβασμό των θεσμών και τη στήριξη της μεσαίας τάξης.

Το τελευταίο στοιχείο της δημοσκόπησης συνδέεται με το θέμα της καλύτερης εκπροσώπησης της Κεντροαριστεράς, όπου στην ερώτηση «σε σχέση με τον κ. Τσίπρα, ποιος από τους παρακάτω πιστεύετε ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά», ο κ. Ανδρουλάκης έχει βραχεία κεφαλή (της τάξης του 2%) έναντι του κ. Λοβέρδου και ακολουθεί η Φ. Γεννηματά στο ήμισυ των προτιμήσεων των δύο προπορευομένων (περίπου 13%). Το 8% απάντησαν «όλοι», 17,3% «κανένας» και 8,8% δεν απάντησαν.

Πηγές: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα