ΑΘΗΝΑ
21:43
|
23.04.2024
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο νέο πλαίσιο μέτρων σε εστίαση και στην έναρξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 7 σήμερα το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, το νέο πλαίσιο μέτρων σε εστίαση αλλά και την έναρξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη θα γίνει σε μια χρονική στιγμή όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν εφιαλτικά σενάρια για την πανδημία, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Την ώρα που το βασικό μήνυμα παραμένει η ανάγκη για εμβολιασμό προκειμένου να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα επικρατήσει και στη χώρα μας, η απότομη «έκρηξη» των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αλλαγή πλάνου όσον αφορά την εστίαση, αφετέρου την επίσπευση των διαδικασιών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με στόχο την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πως το εσωτερικό των καταστημάτων θα ανοίξει μόνο για τους εμβολιασμένους (με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι), ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ και των υγειονομικών της χώρας. Παράλληλα, δεν αποκλείονται και σχεδιασμοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εκπαιδευτικών προτού ανοίξουν τα σχολεία καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπάει» και μικρές ηλικίες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μην μιλήσει μόνο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά για τη γενικότερη σημασία του εμβολιασμού την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει εκτίναξη κρουσμάτων στη χώρα μας.

Το βασικό σενάριο στην εστίαση

Το βασικό σενάριο ως προς την εστίαση -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- είναι το εσωτερικό των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης να ανοίξει στα μέσα Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν ανά χείρας το… covid pass τους, ενώ η πληρότητα αναμένεται να ξεπερνά το 80%.

Φυσικά το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται από αυστηρό πρόστιμο, καθώς σε περίπτωση που πιαστεί κάποιος ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο, τότε θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ.

Μάλιστα αν κάποιος φέρει πλαστό έγγραφο, τότε το πρόστιμο δεκαπλασιάζεται και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα