ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία Ιατρών κατέβασε το στόχο στο 70%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία Ιατρών (KBV), Αντρέας Γκέσεν, χαρακτήρισε σήμερα “επιστημονική φαντασία” την επίτευξη του ποσοστού εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε ποσοστό 90%.

Εικόνα

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 90% ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ” ανέφερε ο Γκάσεν σε διαδικτυακή εκπομπή του ιστοτόπου της εφημερίδας «Bild».

Ο πρόεδρος της KBV χαρακτήρισε την επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 85%, που ανέφερε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ως μη ρεαλιστικό», τονίζοντας ότι ο ίδιος θα χαρακτήριζε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού εκείνο που θα ήταν “πέραν του 70%”.

Πρόσθεσε δε πως η εκστρατεία εμβολιασμού θα φτάσει σε ένα σημείο όπου θα συναντήσει ένα αόρατο τείχος είτε επειδή ορισμένοι πολίτες δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε επειδή αγνοούν τον κορονοϊό ή επειδή δεν εμπιστεύονται τους εμβολιασμούς.

Προέτρεψε πάντως να επικρατήσει ψυχραιμία στο θέμα αυτό, λέγοντας:

«Έχουμε τέσσερα εκατομμύρια αναρρώσαντες, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στα δέκα εκατομμύρια. Αποφασιστικής σημασίας είναι για μένα το ερώτημα εάν το τέταρτο κύμα θα είναι απλώς ένα κύμα κατά το οποίο θα καταγραφούν μεν κρούσματα κορονοϊού αλλά όχι και ασθενείς. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί κανείς να παρατηρεί πολύ ήρεμα την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε μερικές εβδομάδες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα