ΑΘΗΝΑ
20:58
|
28.06.2024
Ο Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι ο Ειάλ Χουλάτα τοποθετήθηκε νέος επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Ειάλ Χουλάτα -πρώην πράκτορας της Μοσάντ, τοποθετήθηκε νέος επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο 45χρονος Χουλάτα εργάστηκε για 23 χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν υπεύθυνος του τμήματος στρατηγικού σχεδιασμού της υπηρεσίας κατασκοπείας καθώς και της τεχνολογικής του μονάδας.

Ο Χουλάτα έλαβε το Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μοσάντ για διάφορα επιτεύγματα.

“Λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή εμπειρία του, την απόδοσή του και την κατανόησή του σχετικά με τις στρατηγικές προκλήσεις του Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας και της διπλωματίας, επέλεξα να τον διορίσω επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας” δήλωσε ο Μπένετ.

Ο Χουλάτα ζει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους στην πόλη Κφαρ Σάμπα. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, κατέχει μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και είναι απόφοιτος προγράμματος Talpiot των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.

“Μετά την έγκριση του διορισμού από την κυβέρνηση, ο Δρ Χουλάτα θα αναλάβει τα καθήκοντά του και θα πραγματοποιήσει μια ομαλή μετάβαση με τον απερχόμενο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας” κατέληξε ο Μπένετ.

Νωρίτερα, ο Μπένετ επαίνεσε τον απερχόμενος επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν-Σαμπάτ για “την πολυετή συμβολή του στην ασφάλεια του Ισραήλ με επαγγελματικό και επιτυχημένο τρόπο”, αναφέρουν οι “Times of Israel”.

Ο Μπεν-Σαμπάτ διορίστηκε το 2017 από τον πρώην πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και διαχειρίστηκε τις συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν.

Συμμετείχε επίσης ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας της κυβέρνησης, καθώς και στην αιχμή των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με την ιρανική πυρηνική συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπένετ επέκρινε στο παρελθόν την προσέγγιση της NSC κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Γάζα του 2014, ισχυριζόμενος ότι απέτυχε να εκπληρώσει το καθήκον της και να παρέχει στο υπουργικό συμβούλιο μια ποικιλία επιλογών.

Πηγή:haaretz.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Ισπανία: Μεγάλη συγκέντρωση στη Μάλαγα λόγω του υπερτουρισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα