ΑΘΗΝΑ
16:58
|
23.04.2024
Ο εκατομμυριούχος Βεδουίνος επιχειρηματίας είχε σχέσεις με επιφανείς Ισραηλινούς και κατηγορείται πως έδινε πληροφορίες στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες για επαφή με ξένο πράκτορα και παράδοση “πληροφοριών στον εχθρό” απήγγειλε σήμερα δικαστήριο του νότιου Ισραήλ σε βάρος του Ισραηλινού Βεδουίνου εύπορου επιχειρηματία Γιαακούμπ Αμπού αλ Κιγιάν που είχε συλληφθεί στις 10 Ιουνίου σε επιχείρηση των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας.

Ο (κατά ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ εκατομμυριούχος) κατηγορούμενος που είναι από την πόλη Χούρα του νοτίου Ισραήλ φέρεται πως είχε σχέσεις με αρκετές, επιφανείς προσωπικότητες στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν που τον είχε βάλει στη λίστα υποψηφίων του κεντροδεξιού κόμματος Τελέμ που είχε ιδρύσει για να συμμετάσχει στις εκλογές του Απρίλη του 2019.

Ο Κιγιάν είχε κατηγορηθεί πως είχε παραδώσει “παράνομα πληροφορίες” στο Ιράν μέσω ενός Λιβανο-ιρακινού Χάιντερ αλ Μασχαντάνι, που κατά τους Ισραηλινούς λειτουργούσε σαν “αντιπρόσωπος” των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών. Επί του παρόντος δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία που να αναφέρονται στο είδος των “πληροφοριών” που φέρεται πως έδωσε ο Κιγιάν “στον εχθρό”.

Bedouin Millionaire Indicted on Collaborating with Iran | The Jewish Press  - JewishPress.com | David Israel | 4 Av 5781 – July 12, 2021 |  JewishPress.com

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφερόμενα στην υπόθεση ανέφεραν πως αν και ο Αμπού αλ Κιγιάν αρχικά αγνοούσε ότι ο Μασχαντάνι δούλευε εκ μέρους των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών, όταν στη συνέχεια το κατάλαβε δεν σταμάτησε να συνεργάζεται  μαζί του. Αντίθετα, φέρεται πως επιδίωξε συνάντηση με τα “αφεντικά” του Μασχαντάνι, η οποία ωστόσο ουδέποτε έγινε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα