ΑΘΗΝΑ
04:25
|
23.09.2024
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει την πίεση από ένα νέο κύμα κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ανησυχίες της για τον ρυθμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού εν μέσω της τουριστικής σεζόν εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιώντας ότι αν δεν προχωρήσουν “τρέχοντας, ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με τον περσινό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη τόνισε ότι “πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε τον ίδιο χειμώνα με τον περσινό αν δεν τελειώσουμε τους εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου”. “Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τρέχοντας- όχι περπατώντας- τους εμβολιασμούς”, πρόσθεσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και πρότεινε την αποστολή συνεργείων εμβολιασμού στα νησιά, σε πλατείες ή ακόμη και παραλίες. 

Ερωτηθείσα για το αν τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 4.000 ημερησίως η κ. Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό δεν θα γίνει, αν “τρέξουν” οι εμβολιασμοί, αλλά προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει την πίεση από ένα νέο κύμα κρουσμάτων. 

“Δεν πρέπει να φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα, γιατί τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς εκτός κορονοϊού. Ήδη έχουμε πάρει τις περισσότερες κλίνες Covid”, είπε και εξήγησε ότι είχαν μείνει πολύ πίσω τα χειρουργεία. “Ήταν χειρουργεία 6-8 μηνών και ακόμη δεν έχουν γίνει ούτε των τριών μηνών, ενώ συγχρόνως ‘τρέχουν’ και τα τωρινά. Σκεφτείτε να ξεκινήσει να έρχεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη  αυτό που κατά κάποιο τρόπο σώζει το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή, είναι πως τα νέα κρούσματα αφορούν ηλικίες 14-24 ετών, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό έχει ταυτόχρονα ένα κακό, καθώς αν αυτοί οι νέοι που έχουν μολυνθεί μένουν στο σπίτι, μπορεί να κολλήσουν άτομα 50 ετών και άνω- ηλικιακή κατηγορία με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο 60χρονος. Αν έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν έχουν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό τους μπορεί να πάει σε ΜΕΘ”, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα