ΑΘΗΝΑ
22:29
|
18.04.2024
Οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των προέδρων Λουκασένκο και Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λευκορωσία παραμένει ένας μεγάλος και αξιόπιστος οικονομικός εταίρος της Ρωσίας ενώ το διμερές εμπόριο αυξάνεται διαπίστωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντώντας στον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη.

Russian President Vladimir Putin, right, talks with Belarusian President Alexander Lukashenko during their meeting in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 13, 2021. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο Ρώσος ηγέτης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση όλων των χρεών συνεχίζοντας τη μείωσή τους παρά τις δυτικές κυρώσεις “ενεργώντας ¨ως αξιόπιστος και σταθερός εταίρος”.

“Παρά τον κορονοϊό, άλλες καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με εξωτερικές προκλήσεις, και κάθε είδους κυρώσεις, η Δημοκρατία της Λευκορωσίας εξυπηρετεί όλα τα δάνειά της. Επιπλέον, το εξωτερικό χρέος της Λευκορωσίας μειώθηκε κατά 2,5% ” επανέλαβε με μία δόση θαυμασμού ο Πούτιν.

Ο Λουκασένκο από τη μεριά του ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την “πολύ σοβαρή υποστήριξη” που παρέχει η Μόσχα στη χώρα του.

Η συνάντηση των δύο προέδρων είναι η πρώτη από το τέλος του περασμένου Μάη και τότε είχε αναλωθεί στη συζήτηση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων καθώς και στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα