ΑΘΗΝΑ
06:12
|
26.04.2024
Tουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από την πτώση ενός λεωφορείου σε χαράδρα στη νοτιοανατολική Βολιβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα (12/7) από την πτώση ενός λεωφορείου σε χαράδρα στη νοτιοανατολική Βολιβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο ο Χοσέ Λουίς Ασάφ, αρχηγός της Τροχαίας της Τσουκισάκα δήλωσε ότι “μετά από εννέα ώρες εργασιών, ανασύρθηκαν 31 νεκροί, ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται για να ανασύρουν ακόμη τρεις σορούς. Επιπλέον, 10 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 6:45 σε έναν δρόμο στην επαρχία Τσουκισάκα. Το λεωφορείο μετέφερε επιβάτες στο Σούκρε, την πρωτεύουσα της επαρχίας, από το χωριό Πατόλο, 50 χλμ. μακριά. Σύμφωνα με τις αρχές, το ατύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες νεκρούς να κείτονται στον δρόμο. Ο Ασάφ τόνισε ότι το λεωφορείο έπεσε από ύψος άνω των “150 μέτρων”.

Στις εικόνες φαίνεται το λεωφορείο στους πρόποδες του γκρεμού να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα με λεωφορεία, το κύριο μέσο μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις στη χώρα, είναι συχνά στη Βολιβία.

Στις 3 Μαρτίου, σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι σε ατύχημα με λεωφορείο το οποίο επίσης έπεσε σε χαράδ σε ένα δρόμο μεταξύ της Σάντα Κρουζ (ανατολικά) και της Κοτσαμπάμπα (κέντρο).

Πηγή: europapress.es/, dw.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα