ΑΘΗΝΑ
14:32
|
13.08.2022
Η Ρωσία διέψευσε το πρακτορείο τονίζοντας πως συνεχίζει τη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση του εμβολίου Sputnik-V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) αποδοκίμασε ως “ψευδείς ειδήσεις” τις πληροφορίες σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς που είχε ως θέμα τα φερόμενα “προβλήματα” που ανέκυψαν με την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην ΕΕ.

Εκπρόσωπος του RDIF διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει η Μόσχα συνεχίζει τη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση του εμβολίου, την οποία αναμένει τους επόμενους μήνες.

Κατήγγειλε ότι το ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς από το Παρίσι στηρίζεται σε “ψευδή σχόλια ανώνυμων πηγών και αποτελεί παράδειγμα fake news και εκστρατείας παραπληροφόρησης εναντίον του ρωσικού εμβολίου, που διοργανώθηκε από τα δυτικά φαρμακευτικά λόμπι της Δύσης…”

“Το άρθρο του Reuters περιέχει χονδροειδή λάθη και παραπλανεί τους αναγνώστες αναφορικά με το εμβόλιο Sputnik-V, τις προδιαγραφές του καθώς και την συνεργασία των παρασκευαστών του εμβολίου με τους εμπειρογνώμονες του ΕΜΑ, για τα οποία το RDIF είχε προειδοποιήσει τη σύνταξη του Reuters πριν από τη δημοσίευση του. Το RDIF διαψεύδει τις πληροφορίες του Reuters, που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του.

Το RDIF ανακοίνωσε ότι απαιτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς να διορθώσει “τα πολυάριθμα ανακριβή στοιχεία που περιέχει το άρθρο”, να διενεργήσει εσωτερική έρευνα στο γραφείο τού στο Παρίσι και να πάρει μέτρα κατά των συνεργατών του πρακτορείου, “που μεταδίδουν ψευδείς και λαθεμένες πληροφορίες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τις πταίει» για τις παρακολουθήσεις; Πάντα οι «παθολογίες», ουδέποτε η κυβέρνηση

Ένταλμα έρευνας Τραμπ: Τι βρήκαν οι πράκτορες του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο;

Και επίσημο «ευχαριστώ» από την Ταϊβάν προς τις ΗΠΑ

Το «αντάρτικο» της Αγιούσο για το ρεύμα υπονομεύει την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα