ΑΘΗΝΑ
01:03
|
25.04.2024
“Ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με το φιλοδώρημα” θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, και την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού για την πορεία της πανδημίας θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη άσκησε εκ νέου κριτική για τον “διχαστικό” λόγο του Πρωθυπουργού στο θέμα της πανδημίας ενώ τόνισε ότι “η αντιπολίτευση συνολικά διατήρησε μία πολύ υπεύθυνη στάση”. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η κριτική στον Κυριακό Μητσοτάκη είναι επιβεβλημένη καθώς, όπως είπε, ενώ ο ίδιος “αγνοεί τα μέτρα”, “επιτίθεται διαρκώς” σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, “δεν ενισχύει το ΕΣΥ”, αλλά “μονάχα δείχνει το δάχτυλο στους πολίτες”.

Εξέφρασε, δε, την έντονη διαφωνία του με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για τα προνόμια των εμβολιασμένων, προειδοποιώντας ότι θα πυροδότησουν “μεγάλη ένταση” στην κοινωνία. “Μόνο με κοινωνική αλληλεγγύη, με ενότητα και όχι με διχασμό” θα πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ απέρριψε και το μέτρο των 150 ευρώ για όσους νέους εμβολιάζονται. “Ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα. Με πειθώ” θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε, δε, τις ευθύνες στην κυβέρνηση και για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους επιστήμονες, αφού, όπως υποστήριξε, “έκαψε” την επιτροπή λοιμωξιολόγων, βάζοντας την “μπροστά” για αποφάσεις που λαμβάνονταν σε πολιτικό επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα