ΑΘΗΝΑ
06:21
|
20.04.2024
«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Εστιάζοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Ακολούθως και αφού επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν στη Βουλή, του καταλόγισε πολιτική δειλία και προσέθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

«Ο πρωθυπουργός δεν διασύρει τον Παππά ή εμένα, αλλά διασύρει τη Δικαιοσύνη, για να γίνει αρεστός σε λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ στίγμα ηγέτη της δεξιάς παράταξης, γιατί πολύ απλά σπεύδει να κάνει όλα τα χατήρια της διαπλοκής. Θα δούμε μέχρι πότε θα το κάνει αυτό», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στήστε αυτά τα δικαστήρια. Ήταν παράσημά μας αυτά τα δικαστήρια, είναι παράσημά μας. Αλλά ό,τι και να κάνετε, ένα είναι που μένει στον ελληνικό λαό: Όσο και να ψάξετε, δεν θα βρείτε ούτε ένα ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Αυτό είναι που σας πονάει, γιατί αυτό συζητιέται στα καφενεία, γιατί τα δικά μας στελέχη δεν έστηναν offshore και Panama Papers», πρόσθεσε.

«Το δικό μας καθήκον είναι το δημόσιο συμφέρον και όχι να υπηρετούμε τη διαπλοκή. Εδώ υπάρχει μια παράταξη που κανείς δεν μπορεί να την ορίζει, καθώς την ορίζει μόνο το συμφέρον του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση τής πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω».

Αναφερόμενος στην ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ακραίας έμφυλης βίας εις βάρος της 18χρονης στην Ηλιούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θέλει να πει «ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ σε ένα κορίτσι ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Που όταν έμαθε για τη φρίκη που ζούσε η 18χρονη από την Ηλιούπολη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στα κυκλώματα των εγκληματιών. Η κοπέλα αυτή, η γνωστή ως σερβιτόρα, είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Και έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα παιδί, ένα νέο κορίτσι».

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι «ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τους κύριους της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη και απαντήσεις δεν παίρνουμε». Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε με αυτή τη στάση είναι «μην μιλάτε»; Καταλαβαίνετε ότι φαίνεστε σαν να θέλετε κάποιους να καλύψετε;».

«Όπως φαίνεται πως κάποιοι έκαναν, όταν για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας. Και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι. Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και απαιτώ μια απάντηση τώρα : Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι;» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα