ΑΘΗΝΑ
04:33
|
26.04.2024
Διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξει το ισχύον καθεστώς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους υπαλλήλους σε δομές φροντίδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προειδοποίησε το πρωί σε τηλεοπτική της εμφάνιση ότι η άδεια άνευ αποδοχών για το ανεμβολίαστο προσωπικό στις δομές φροντίδας, θα έχει χρονικό όριο, έπειτα από το οποίο οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν.

Λίγες ώρες αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση ανακαλώντας αυτή τη δήλωση και αποδίδοντας τη σύγχυση που δημιουργήθηκε για το παράθυρο απολύσεων σε δική της λανθασμένη διατύπωση.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαιώνει τώρα ότι δεν θα αλλάξει το ισχύον καθεστώς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που συνδέει τον μη εμβολιασμό με αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υφυπουργού Εργασίας:

Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα